Eğitim

EĞİTİM PROGRAMLARI

EĞİTİM PROGRAMLARI

JUNİOR AKADEMİ'DE okul öncesi eğitim, Native Speaker, 7/24 Psikolog Pedagog, IQ testi merkezi gibi programlar uygulanmaktadır. Alt ıslama, öfke kontrolü, ısırma, tuvalet eğitimi, özgüvenli çocuk yetiştirme, diş gıcırdatma, güvenli bağlanma, konuşma gecikmesi, kekeleme, öğrenme güçlüğü, parmak emme, karanlık korkusu, tırnak yeme, uyku bozuklukları, yeme bozuklukları, öfke nöbetleri çalışmaları ile desteklenmektedir.

​NATİVE SPEAKER

First language speakers  olarak da tanımlanan native speakers, ana dili İngilizce olan kişinin konuşma tarzıdır. Native speaker gibi İngilizce konuşmak demek, ana dili İngilizce olan biri gibi akıcı ve düzgün konuşmak demektir. Bu kadar mükemmel ve akıcı İngilizce konuşmayı öğrenmek mümkün mü?

Mükemmel seviyede İngilizce konuşmayı öğrenmek hayal değildir. Zaten çevrenizde İngilizceyi ana dili gibi konuşanları görmüşsünüzdür. Akıcı İngilizce için mutlaka yurt dışına gitmeye de gerek yok. Daha İngilizce öğrenmek için ilk adımı atmadan başaramama korkusu yaşamaya hiç gerek yok. İngilizce öğrenmek için ısrarlı olmak, azimle ve yılmadan düzenli çalışmak işin püf noktası. Tabi bunlar kadar önemli olan bir şey daha var ki o da doğru öğrenme yöntemi ile çalışmak.

Mükemmel İngilizcenin sırrı

Mükemmel seviyede akıcı bir İngilizce için dinleme ve konuşma odaklı bir eğitim almak gerekiyor. Ezbere dayalı bir eğitimle hiçbir zaman istenen sonuç alınamıyor. Alınsaydı her liseyi bitiren kişi 12 yıl boyunca İngilizce eğitimi almış biri olarak sorunsuz İngilizce konuşurdu. Demek ki ezber yapmak İngilizce konuşmaya başlamak için yeterli değil. İngilizce dinleyerek ve konuşarak öğreniliyor. Öğrenmenin kalıcı olması için ezberlenen kelimelerle cümleler kurmak, sürekli İngilizce konuşarak İngilizceyi hayatın içine katmak gerekiyor.

7/24 PSİKOLOG PEDAGOG

Günümüzde çocukla çalışan uzmanların, eğitimcilerin ve ebeveynlerin çocuğa dair bütüncül ve doğru bir bakış açısına ihtiyacı vardır. Ebeveynler çoğu zaman çocuğa dair çok az bilgi ile ebeveyn olmaktadır. Bilgi sahibi olanlar ise birçok farklı ve birbiri ile çelişen Batı’dan ihraç edilmiş eğitim yaklaşımları arasında bocalamış durumdadır. Ebeveynlere çocuk konusunda kendi kültürümüzün değerleri ile uyumlu ve bütüncül bir bakış açısı sunmak gerekmektedir.

JUNİOR AKADEMİ'DE görev alan öğretmenler ise alanlarına hakimken çocuğa dair bilgi desteğine ihtiyacı vardır. Üniversitelerde verilen çocuk gelişimine dair dersler ve pedagojik formasyon eğitimleri uygulamaya dönük değildir ve teoriktir. Üniversite döneminde ders olarak görülen bilgilerin hayata uyarlanması pek mümkün olmamaktadır. Bu nedenle çocuğa doğru yaklaşmayan, çocuğu anlamamış, gereksiz cezalandırmalar içine giren öğretmen sayısı günümüzde oldukça fazladır.

Çocuğu anlamak ve ona doğru yaklaşmak sadece ebeveyn ve eğitimcilerin değil çocukla çalışan herkesin görevidir. Bakıcılar, çocuk hekimleri, hemşireler, okul servis şoförleri, okul kantin işletmecileri, yaz Kuran kursu öğretmenleri, çocuk oyun alanı işletmecileri, restoranların/mağazaların çocuk oyun bölümünde görev alan personel bu grupların en başında yer almaktadır. Ne var ki çocukla çalışan bu uzmanlar çocuğu anlamak ve onunla iletişim kurmak konusunda pek de bilgi sahibi değildir.

Çocuğu sevmek, ona doğru yaklaşmak için gereklidir ama yeterli değildir. Çocuğa temas eden herkesin çocuk dünyasını tanıması, o dünyada olup bitenleri fark etmesi ve bu küçük varlığın gözü ile dünyaya bakabilmesi gerekir. Ancak o zaman çocuğa doğru yaklaşım mümkün olabilir.

IQ NEDİR?

Zeka ile ilgili bir tanım olan iq (intelligence quotient), zekanın kat sayısı anlamına gelmektedir. IQ = (Zeka yaşı/gerçek yaş)x100 formülüyle hesaplanan bir değerdir.

IQ TESTİ NASIL YAPILIR?

Halk arasında zekilik testi olarak tabir edilen IQ testi, bireyin zeka potansiyelini rakamsal olarak ifade edebilmeyi amaçlar.

(Zeka yaşı/gerçek yaş)x100 formülünde bilinmeyen değer, zeka yaşıdır. Formülün tamamlanması için bu değeri tespit edip, yaş farkı gözetmeksizin genel bir IQ puanı ortaya koyan testlere IQ testi denir.

Bu testlerin amacı, kişinin IQ (zeka) katsayısına göre eğitimini şekillendirerek, IQ puanını yükseltmek için yönlendirici olmaktır.

​ZEKA & IQ TESTİ NEREDE YAPILIR?

IQ testleri her ne kadar toplu ortamlarda yapılabiliyor olsalar da öncelikli olarak özel alanlarda uygulanması önerilir. Iq testinin nasıl bir ortamda ve ne şekilde olması gerektiğini belirleyen faktör ise testin türüdür. Bazı iq testleri uygulamalı, bazıları ise tamamen kağıt üzerindedir. Örneğin performans testlerinde sıklıkla kartlar ve küpler kullanılmaktadır. Dolayısıyla, iq testi nasıl yapılır sorusunun cevabı hangi zihinsel alanın test edildiğine veya testin türüne göre değişir.

IQ testleri, alanında uzman bir doktor eşliğinde mümkünse uzmanın muayenehanesinde yapılmalıdır. Zeka & IQ testinin yapılacağı ortam olabildiğince hareketli eşyalardan arındırılmış, dikkat çekici her hangi bir materyalin bulunmadığı bir alan olmalıdır. Ayrıca çocuğun yemek ve tuvalet gibi ihtiyaçlarını gidermiş bir şekilde teste kafa yorması hedeflenmelidir.

Dünyada en çok kullanılan zeka testlerini yazının devamında paylaştık ancak bu testlerin de kendi içlerinde alt testleri olabilmektedir. Örnek: Görsel zeka testi, analitik zeka testi, işitsel zeka testi ve benzeri şekilde spesifik zeka ölçme uygulamaları da yapılmaktadır.

IQ TESTLERİ, ZEKİLİK TESTİ ANLAMINA DA GELİR Mİ?

Zekilik testi, yani zekanın ölçümü için genellikle IQ testi yapılır. Aslında IQ, mantıksal zekamızı ifade eder. Mantıksal zekanın gelişmiş olmasını “zekilik” olarak isimlendirebiliriz ancak “zekanın tümü”nü ifade edeceksek tek başına IQ terimi yeterli olmaz. Zekanın mantıksal becerilerden çok daha geniş bir kavram olduğunu hatırlatmamız gerekir. Bu nedenle, IQ nedir yanıtının dışında EQ ve SQ terimlerini de açıklamak istiyoruz.

Derslerimizde öğrencilerimiz;

  • Şarkılar ve tekerlemeler öğrenerek,

  • Oyunlar oynayarak,

  • Hikâyeler anlatarak,

  • Hikâyeleri dramatize ederek,

Aktif diyalogların kurulduğu, kalıcı öğrenmenin sağlanması için oyunun her daim program içerisinde yer aldığı, çok yönlü öğrenmeyi destekleyen görsel, işitsel materyallerin ağırlıklı kullanıldığı bir program ile yabancı dili keyifle öğrenmektedirler.

ERKEN YAŞ HAREKET EĞİTİMİ

JUNİOR AKADEMİ'DE hareket eğitimi programı, öğrencilerimizin zihinsel, fiziksel, ruhsal, psikomotor ve sosyal gelişimleri dikkate alınarak hazırlanmış bir eğitim programıdır. Avrupa standartlarında hazırlanmış bu programda çocuklarımızın, ince ve kaba motor gelişimini, kas ve mentâl koordinasyonunu sağlayıcı kuvvet, denge, esneklik ve sürat içerikli egzersiz ve oyunlar yer almaktadır. Bu uygulanan programlar sayesinde öğrencilerimizin dostluk, paylaşma, dostça oyun (fair play) ruhu, öz disiplin, öz bakım becerileri, özgüven, liderlik, karar verebilme yetisi gibi sosyal ve içsel gelişimleri sağlanır. 

​Öğretmenlerimiz her dönem sonunda öğrencilerimizin, hedeflenen kazanımlar doğrultusunda ölçümlerini yapar, gözlemleri ve değerlendirmeleri velilerimiz ile paylaşılır.

DOĞADAYIZ

Doğada çocuklar çok daha uzun süre odaklanabilmektedir. Doğada vakit geçirmenin, yapılan çeşitli aktivitelerin, öğrenme ve hafıza üzerine çok fazla olumlu etkisi bulunmaktadır.

JUNİOR AKADEMİ'DE, çocuğun doğal ve özgür ortamda bildiklerini ve öğrendiklerini deneyimlemesi için fırsatlar sunulmaktadır.

​AKIL OYUNLARI

Akıl Oyunları; çocuklarda, problem çözme, süratli, doğru  ve çabuk düşünme,  analiz yapma, strateji geliştirme, dikkati yoğunlaştırma becerileri kazandıran ve kendine güven duygusunu geliştiren bir çalışmadır. Okulumuzda tüm yaş gruplarında akıl oyunları dersi yapılmaktadır.

​DEĞERLER EĞİTİMİ

“Değerler eğitimi / karakter eğitimi” programımız; sorumluluk, yardımseverlik, saygı, hoşgörü, dürüstlük, vatanseverlik gibi; bireyin ve toplumun yararına olacağı konusunda eğitimcilerin hem fikir oldukları, evrensel değerleri öğrencilere kazandırmayı hedefleyen bir programdır. Öğrencilere hedeflenen değerleri verirken, var olan eğitim materyallerini kullanırlar. 

​Programın yöntemi telkinde bulunmak veya öğüt vermek değil model olmaktır. 
Değerler eğitiminin yürütüldüğü okullarda öğrenciler sıklıkla değerlere ilişkin uygulamalar için fırsatlar bulurlar. Söz konusu değerleri öğrencilerin içselleştirebilmelerini sağlamak amacıyla; bu değerlerin yaşandığı ve öneminin vurgulandığı bir okul ortamı (iklimi) oluşturmak hedeflenir.

​Program; ev, toplum ve okul temellidir. Bu nedenle değerler eğitimi programı planlanırken aile katılımına önem verilmelidir. Program; öğrencilerin unutulmaya yüz tutan değerleri keşfetmelerini, içselleştirmelerini sağlayarak toplumda ve okullardaki ahlaki ve akademik sorunlara uzun vadede çözümler sağlamayı hedefler.

Ayrıca hazırlanan panolar ile çocukların görsel algılanmaları sağlanır.​

​REHBERLİK

JUNİOR AKADEMİ'DE Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi; çocuk merkezli anlayışı ile öğrencilerimizin sosyal, duygusal, bilişsel ve akademik gelişimlerini sürekli takip ederek desteklemeyi amaçlamaktadır.

​Öğrenciye Yönelik Çalışmalar:
Okul psikoloğumuz/ rehber öğretmenimiz tarafından öğrencilerimiz doğal ortamları içerisinde rutin bir şekilde gözlemlenir. İhtiyaç duyulduğu oranda çeşitli test ve envanterler uygulanır. 
Çocuk merkezli danışmanlık anlayışında öğretmen, veli ve rehberlik birimimiz sürekli iletişim halindedir. Ailelerin çocuktaki olumlu olan davranışını geliştirmek ya da olumsuz tutumunu değiştirmek için rehberlik servisiyle işbirliği içerisinde olması beklenmektedir. 

Öğrenci Destek Çalışmaları:
Rehberlik birimimiz tarafından yapılan gözlem ve değerlendirme çalışmalarının ardından sosyal ve/veya duygusal olarak yaş grubunu takip etmekte zorlanan ve desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerimize yönelik çalışmalar uygulanır.

Sosyal Davranış Programı Çalışma Alanları:

  • Duygularımız

  • Empati

  • İletişim

  • Davranış kontrolü

SOSYAL AKTİVİTELER

  • Marangozluk Atölyesi

  • Mutfak Atölyesi

  • Geziler

  • Partiler

  • Tiyatro Gösterileri

  • Sleepover

  • Benim Kitabım

  • Haftanın Çocuğu

  • Göster Anlat

  • Veli Katılımlı Atölyeler

  • Konuk Davetleri

  • Mahremiyet Eğitimi

  • Sosyal Sorumluluk Projeleri